nytt

 
Jag har köpt en keps på beyond retro och är numera coolast i stan. Jag har också fått en analogkamera + film med trettiosex svartvita. Är så sjukt taggad på att få se resultatet, återkommer när det är framkallat såklart.

tjugonionde mars

Igår satte vi oss på tåget ut till Gnesta för att andas lite frisk luft, baka pizza och mysa framför en brasa.
Idag vaknade jag av solsken, gick ner till ett framdukat frukostbord och tog med macka + kaffe ut i solen. Så bra.
Senare åkte vi till mormor och morfar för att agera flyttfirma och äta våfflor.

Christchurch

 
Mitt sista stopp var Chistchurch för där bor ju Nike. Vi dansade, tog ännu en oavsiktlig springnota, picknickade i vackra parker och åt x antal billiga sushirolls. Och vi hade det helt enkelt bäst trots att staden inte återhämtat sig efter jordbävningen 2011. (Därav brist på bilder.) Allt är fortfarande under konstruktion och majoriteten av byggnaderna är avspärrade pga rasrisk.
 
Från Christchurch flög jag sedan hem till Bamberhouse i Auckland där min resväska och dator väntade. Och fyra dagar senare satt jag på planet till Stockholm.

Queenstown

 
Jamen alltså ni ser ju.

Berlin

 
Jag har hängt med Olivia hela eftermiddagen och nu är det bokat. Den andra till sjätte maj gör vi Berlin osäkert.
 
Obs känn in den berlinska atmosfären i bilderna ovan; min hippa mössa, den abstrakta gatukonsten, de polaroidska ramarna osv.

björkar

 
Idag har jag målat björkar och tillsammans med Freddi varit på Banksys utställning som ägde rum i ett suspekt ruckel i Solnatrakterna. Riktigt tungt var det.

Franz Joseph

 
Nästa stopp blev Franz Joseph Glacier. Och Franz Joseph glacier är just det: en glaciär. Förutom själva glaciären fanns där en bensinmac och ett café där en latte kostade ungefär femtio kronor. Fartfyllt ställe med andra ord. Men vackert så en blir förbannad.

Blev lite kär i Franz, jag tror vi ska gifta oss han och jag.

Nelson

 
Okej, the berättelse continues. Bättre sent än aldrig.
 
Från Wellington tog vi färjan över till Picton på sydön. Där stannade vi i en natt och eftersom att det var min och Mathildas sista kväll tillsammans köpte vi en flaska vin och det närmaste knäckebröd vi kunde komma åt för att fira vår månad tillsammans. På natten la vi oss på en daggvåt gräsmatta och tittade på stjärnorna. Alltså att titta på stjärnorna i Nya Zealand är bland det bästa jag vet, hela vintergatan är synlig. Magiskt.
 
Dagen efter satte vi oss på bussen till Nelson. Väl där tog vi en lång fika och sa hejdå. Mathilda åkte vidare till ett camp i närheten för att träffa Taylor och jag stannade i Nelson och bodde hos min ingifta släkting Sandie i några dagar. Älskade Nelson. Där gjorde jag inte så mycket mer än att gå runt i affärer, strandpromenera, äta sushi, dricka vin med Sandie och läsa i vackra parker.

tidsfördriv

 
Eftersom att jag är sysslolös pga inne på min andra vecka med virus i kroppen (yes lika illa som det låter) ska jag svara på lite strunt. (Lånade en sommrig bild av Nora.)
 
Låt som gör dig ledsen?

Team med Lorde. Pga stark NZ-koppling och inte bara för att hon är kiwi. Fast den ger mig lyckorus samtidigt.
 
Beroende av?

Kaffe, podcasts, sött, sällskap, kontroll, telefonen.
 
Vem behöver du mest just nu?

Herr Hostmedicin och fru Näsdroppe.
 
Vad får du oftast komplimanger för?

Ögona tror jag. De är ju bedårande så I don’t blame them. *blink*
 
Brukar du skratta för dig själv?

Jodå, det händer.
 
Vad är ditt nästa mål i ditt liv?

Hitta en vardag som jag trivs med. Exempelvis komma in på en kulig folkhögskola, hitta ett roligt jobb etc. Sen ska jag ju bo på Irland snart också.
 
Hur svarar du i telefon?
”Heeeeeej??” låter nog alltid lite osäker/förvånad när någon ringer pga att jag själv föredrar att smsa och bara ringer när det är något akut.
 
Antal timmar sömn per natt?

Antingen för mycket eller för lite, aldrig lagom. Sov tolv inatt tex.
 
Brukar du komma i tid?

Alltid. Bara att sätta alarm people.
 
När mår du bra?

När det är sol. När det är lördagsmorgnar och jag har härliga planer för helgen. När jag handlar kläder (döm mig inte). När jag reser. När jag umgås. När jag dricker kaffe. När det är varmt. När jag laddar inför fest. När jag promenerar. När jag ritar. När jag lyssnar på musik. När jag är på kungshatt. När jag ser bra film. När jag badar. Med mera.
 
Hur känner du dig nu?
Snorig. Och uttråkad så in i helvete. ♥
 
Vanligaste färgen på dina kläder?

Svart och grått. Party. Fast något vinrött kan få komma på då och då.
 
Favoritdryck på morgonen?
Kaffe. Punkt.
 
Är du blyg?

Ibland. Fast jag kan inte sätta fingret på exakt när eller var eller så.
 
Din största rädsla?
Ormar. Och så klart att hemskheter ska hända nära och kära.

en massa bra

 
Så mycket kan förändras på bara en vecka. Har plötsligt såntdär glädjepirr i magen igen.
 
För att:
 
*Jag ska till Berlin med min babe Olivia i slutet av april. Kan ej beskriva peppen.
*Jag fyller år om en månad minus en dag. Önskar mig bland annat ett par nike air force 1, en analogkamera och pengar att spendera på seconhandkläder i Tyskland.
*Det är ju vår.
*Kents nya låt är bra, politisk och så rätt just nu.
*Jag har börjat planera inför en födelsedagsövernattning på kungshatt. Stay tuned.
*Jag längtar fortfarande tillbaka till Nya Zeeland såklart, men jag kommer ju tillbaka en dag så varför sörja i onödan. Och den enda anleningen till att jag saknar är för att jag hade det så bra.

Stockholm

 
Skitvecka.
 
1. Tappat bort min mobil. Saknaden är så stor att jag har lite ont i hjärtat. På riktigt.
2. Har torkat tolv snoriga barnnäsor på dagis vilket har resulterat i huvudverken från helvetet, darriga ben och en nittioårings hosta. Söta tvååringar men the feber is killing mig.
3. NZ-deppen. Kan ej sätta ord på saknaden. Vill tillbaka nununu.
4. Är besviken på allt. På sverige. På att det inte finns ett enda stimulerande jobb för nyblivna studenter. På vardagen. På mig själv. Med mera. Jag hade ju såna storslagna drömmar om Stockholm.
5. När jag är ledsen har jag en tendens att isolera mig. Vad handlar det om? Blir ju bara värre damn it.
 
På måndag rycker jag upp mig. Men nu ska jag spela sims, likamed bästa terapin någonsin.
 

Wellington

 
Okej nu blir det lite crazy i  min kronologiska berättelse pga att jag fotade nada i Wellington och Picton. Jag och Mathilda hängde i alla fall ganska länge i Rotorua. Bara för att Rotorua är bäst och vi hittade NZs skönaste människor där.
 
Sedan var det dags att börja bege sig mot sydön. Vi tog en sjutimmarsbuss till Wellington och stannade där i tre nätter. Mycket drama i hufvudstaden. Bland annat en storm, en jordbävning, en panikslagen fågel i vårt rum och en springnota från hostelet. (Oups.) Plus att vi var febersjuka 2/3 dagar. Men en trevlig vistelse i alla fall på något konstigt vis.

Whakatane

 
Jag och Mathilda kände att vi ville bada och sola lite, så vi hoppade på första buss till orten Whakatane. På stranden åt vi fish and chips och lyssnade i på podcasts i timmar.


Heter Hilda, är nitton och bor i Stockholm. Här lägger jag ut mina foton och annat som faller mig in.