winter is coming

 
Två mobilisar. Måste passa på att ge min iphone 4 lite beröm. Kameran levererar en precis lagom b-känsla utan att ha sådär urusel kvalité. Det gillas. Jag ska ändå bli bättre på att ta med systemis men mina objektiv börjar ge upp. Allihopa.
 
Blir mycket Nora på den här bloggen känner jag. Och det är ju trevligt, ett bra fruntimmer dendära.
 
Är förövrigt ständigt kall trots halvtimmesbad och hundratals koppar chaite. Blä.

crop top

 
Idag har jag och Nora åkt till röda linjens ände. Där finns det nämligen en trevånings-myrorna. Jag blev 130 fattigare men två tröjor rikare. Bland annat köpte jag denna: en marinblå tröja med spännande text som jag inte läst så noggrant. Något med "willis greene"...? Aja snygg är den ju iu alla fall. Klippta av den till en crop top och så blev den genast ännu snyggare. Tänkte bära den idag då vi skakar våra lurviga.
 
Vi såg förövrigt hanapee också. Det var coolt.

grubbel

 
Jag har precis varit på en intervju. En skypeintervju med en som bor i Auckland, avslutar sina meningar med ett glatt "mate" och har väggarna prydda med peacemärken.

Lite tankar efter detta (digitala) möte:

-Att värva på engelska var svårt. Lite för svårt.
-Ordet ”fossil fuels” är knepigt att säga under press.
-Min svengelska är inte okej.
-När jag skulle provvärva människan på andra sidan jorden via en datorskärm uppstod en, ungefär fem minuters, tystnad (en obekväm sådan) efter att han frågat: ”why should I be a member in greenpeace, mate?” Proffsigt.

Summan av kardemumman. Detta gick inte alls så bra som jag hade hoppats. Jag var helt enkelt för nervös och att förklara varför shell inte borde pumpa olja från Arktis smältande isar var för svårt att förklara på engelska.

Och det tråkigaste av allt var att jag nu mer än någonsin vill ha jobbet. Fick höra nu att det finns möjlighet att åka landet runt i en husvagn med ett antal eventuella arbetskamrater. Alltså....
 
Okej det här blev jättedramatiskt och deppigt, jag vet ju inget säkert såklart men är besviken på mig själv då jag vet att jag kan mer.
 
Puss och kram.
 

long time no see

 
Tjena mittbena.
 
Dricker en kopp kaffe mellan jobben (Vikariejöbb → Svenska freds). Lite småstressigt och så men ganska skönt att få känna sig lite produktiv sådär.
 
Igår skypade jag med Alice som befinner sig i Rom. Mycket känslor kom. Bland (mycket) annat vill jag att min "hittamigsjälv"-resa ska ordna upp sig ordenligt. Har min andra intervju snart, snart så hoppas på lite klarhet efter den.

Tack och hej leverpastej.

Nora

 
För några dagar sedan var jag och Nora på hattjakt. Båda letar efter en huvudbonad i ungefär samma modell som på bilden. Fast ändå inte. Jakten fortsätter, to be continued....

en fågel och en häst

 
Ligger och väntar på ett samtal som jag börjar tänka aldrig kommer komma. Andra dagen utan jobb den här veckan. Fest.
 
Igår var första dagen på kontorsjobbet på svenska freds. Alltså så himla lycklig över att jag hjälpte en man med en dvd en gång för längesedan. Tack vare det fick jag ett jobb. Som ledde till en massa fint folk. Som ledde till ett annat jobb. Som ledde till wienerbrödsfika på kontoret klockan halv nio på kvällen. Och såklart en möjlighet att kanske kanske kanske åka till ett land som jag fortfarande inte är riktigt övertygad om exciterar.
 
Tog även en kanellatte med Oliva innan. En som jag också lärt känna via den organisationen. 

så ge mig min styrka

 
Igår dansade jag till bland annat denna. Alltså hur bra är den inte?? (Fullt seriös) Förutom att den är konstigt patriotisk och ganska jätteskum sådär.
 
Förövrigt kan ju fylleäta mcdonalds lite lagom kryddstarka klyftpotatisar med currysås vara det bästa.

it was never much but we made the most

 En dimmig morgon och en cyklande Nora.
 
I veckan har jag blivit sexuellt trakasserad av en femtonåring. Framtiden ser ljus ut alltså. Men annars kan vikariejobb vara riktigt, riktigt kul.
 
Ikväll är det lite girls night out. Lite yolo. Lite swag. Lite fekke. Party helt enkelt. (Obs ej seriös med uttrycken, måste förtydligas!)

hej

 
Har hoppat av kursen och sådär. Inte för att den inte verkar kul. Tvärtom verkar den suerspännade och vi har fått se på svartvita filmer från 60-talet i filmhusets egna, ascoola, biografer och så. Men jag känner att plugg inte är för mig just nu.
 
Så nu tänker jag jobba. Lite vikariejobb och så har jag blivit erbjuden en tjänst på svenska freds huvudkontor. Får se om jag kanske tar det också. Och sen vill jag ju rädda kiwis på andra sidan jorden i december och trots att det går framåt med hela den processen är inget ännu klart.
 
Men livet får vara såhär abstrakt nu, trots att det är lite jobbigt.
 
Idag har jag i alla fall tagit på mig favvoklänningen med snyggkrage som jag köpte förra helgen, gjort den bästa tänkbara frukosten, promenerat och klippt mig.

sjunde september

 
Idag har jag ätit mer frozen yoghurt med Nora (alltså går ej att förklara hur gott det är). Och så har vi cyklat , sprungit på Maja, kollat lite affärer, hängt i gräset och låtsats att det inte alls är sjunde september utan kanske sjunde juli istället. Men det är ju inte så svårt, att låtsats alltså, för det är ju brutalt varmt och höstrutiner existerar ju inte. I alla fall inte för mig. Vilket suger. Puss.

popaganda osv

 
Det har hänt så mycket.
Bland annat har jag spenderat en fredag på popaganda och shit vad kul det var. Festivaler kan ju vara det bästa. Vi gnuggistatuerade oss, såg the xx, ms mr, amason mm, hängde under monkis kulörta lampor (som jag har något märkligt crush på), drack öl, såg konstsim, varit på förfest med bra liveband, nattpromenerat och suttit vid kolsvart, spegelblankt vatten, ätit enorma mängder pomes med vitlökssås och rostad lök och jag och Iris fixade till och med glittriga lösögonfransar.
 
Ja ni hör ju.
Dessutom har jag firat Nike som fyllde tjugo, fyndat en massa på loppis (så himla, himla fina grejer!) och haft en skypeintervju med en söt nya zealendare.


Heter Hilda, är nitton och bor i Stockholm. Här lägger jag ut mina foton och annat som faller mig in.