brus

 
Gud vad jag hänger mycket här då. Kan bero på att jag har noll att göra på dagarna.
Höstlov suger verkligen när det är ofrivilligt och alla andra jobbar eller pluggar. Och det regnar.
 
(Så synd att mina brusbilder blir sämst i blogg.ses kvalité)

fem oktoberlöv

 
Fick varken jobb idag eller igår, men jag har accepterat att det kanske kommer vara så eftersom att hela företagets vikarier ska dela på de fåtal fritids/dagis som har öppet under veckan. Ska njuta av att ha höstlov istället.
 
Jag har fått ett litet fotouppdrag. Inget som mina tidigare frilalnsjobb. Lite mer casual då jag får betalt med presentkort. Ska fota jämställdhet utifrån olika teman och det är klurigt det.

medusa

 
Ja såhär blev det. Tiokronorsormar i håret och lager med vit ögonskugga upp till brynen. Många visste vem jag skulle föreställa och det var ju superkul.
 
Inga bilder i världsklass men men.

lördag

 
Idag blir en bra dag. Klockan halv ett ska jag möta Nora för att leta huvudbonad. Våra tidigare hattjakter har gått sådär.
Senare ska jag, utklädd till medusa, infinna mig i (vad jag antar är) en villa i dandeyd för partaj med spöktema. Halloweenfest med andra ord. Villafester är ju lite av det bästa.

Måste komma ihåg att fota mitt ormhår och isögonsmink, men eftersom att vi ska fixa till oss hos/föra hos Olivia har jag ej tillgång till kära photobooth. Men det löser sig. Puss och kram.

07:03

 
Vissa dagar tar jag sjunolltre-bussen. Då är det mörkt, folktomt och fint ute.

tre saker som är bra just nu

 
1. Blev ungefär befordrad idag. Är numera chef för TM på svenska freds. Japp. Chef.

2. Fick detta mail från across the globe. Alltså så jävla fett:
”we will probably send you out on a travel trip after your first week. we generally hire you a camper van which you stay in while travelling”

Okej visste ju redan i princip men i alla fall... Kan ej fatta att jag ska bo kringåkandes i en camping van i ett land som ser ut såhär.

3. Ska på halloweenfest inklusive förfest på lördag. Dör ju lite för maskerader. I år ska jag vara Medusa, ni vet kvinnan från den grekiska mytologin med ormhår. Ska köpa plastormar att göra någon superball frisyr med samt köra all in på ögonsminket. (Hon har ju ögon som fryser människor till is.) Lovar er pics.
 
Puss och godnatt!

en bildexplosion i gult, brunt och oranget

 
Så hilmla mycket höstbilder med det är ju så trevligt.

fredag

 
Okej lider av humörssvängningar á la Gollum gällande resan. Är så enormt taggad/förväntansfull/pirrig/inspirerad samtidigt som jag grubblar en massa och är ständigt nervös. Till exempel hur ska jag klara mig utan denna??  ↑  Helt seriöst vet jag inte om det kommer gå.

Så himla stor grej detta. Ska göra en liten +/-lista någon gång snart bara för att konkret se vad som bekymmrar mig och vad som behövs tas itu med. Vet redan att alla plus är så mycket mer värda än alla minus men bara för att kunna hantera alla känslor liksom...

Puss och kram skumbanan.

två babes


Sitter och läser ett niosidigt anställningskontrakt på "viktig" engelska och kände att jag behövde ta en liten paus.
 
Bilderna är från i helgen då jag och Elin åkte pendel och buss långa, långa sträckor för att övernatta på Fredrikas folkhögskola. Sigtuna är ju så otroligt charmigt, mysigt, gulligt, vackert osv. Finast var morgondimman som tyvärr inte blev jättebra på mobilbild.

tionde oktober

 
Den här veckan har jag:
 
-Vunnit trettio kronor på en trisslott. För de pengarna köpte jag ett trepack fingervantar. Plötsligt händer det.
-Grubblat en massa. Går ständigt runt med en känsla av att hela NZ-resan inte kommer att bli av trots att jag redan fått jobbet och sådär.
-Köpt knästrumpor. Praktiskt och varmt men framför allt supersnyggt enligt mig. (De kommer att dyka upp på fler bilder kan jag lova.)
-Gått upp 05:45 tre av fem dagar i veckan.
-Köpt en mössa, superfin den med.
-Jobbat, jobbat, jobbat.
 
 
 

det är mycket nu

 
Jag säger som försvarsmaktens reklamannons på spotify: det är mycket nu.
 
Efter beskedet följde en fröjdens dag. Ni vet en massa grattis, likes på facebook, efterrätt, förväntningar, positivt pirr, vin och dans på baba osv.
 
Men sen kom allt praktiskt ikapp i form av en enorm stressklump. Till exempel måste jag ordna ett visa för att ens komma in i landet (det är en jäkla process att fixa det kan jag berätta), eventuellt boende mellan bilturerna, resväska som rymmer ett halvår, ettårochtremånaders-pass och framförallt pengar.
Ja ni fattar.
 
Det positiva med praktisk stress är ju att jag inte hunnit få den känslomässiga stressklumpen än. Som att behöva säga hejdå till familj och vänner, mitt rum, min säng, min katt. Att jag plötsligt blivit så stor. Att jag måste klara vissa greenpeace-mål där nere vilket kan vara tufft. Att jag kanske blir ensam. Att det kan bli lite småknepigt att klara det ekonomiska osv.

Har ju såklart den underbara känslan med mig hela tiden och det är fint.
 

!

Hej. Jag ska till fucking Nya Zeeland. Hej då.


Heter Hilda, är nitton och bor i Stockholm. Här lägger jag ut mina foton och annat som faller mig in.