ångestprat

Muppdag.
Jag kände på mig när jag vaknade att idag skulle bli skit så jag planerade att umgås med min syster hela dagen. Det var superduper mysigt men jag var trött, ledsen och allmänt nere hela tiden så när jag tappade kaffekokaren jag fick i studentpresent (symboliken alltså...) i golvet och den gick i bitar började jag storgråta. På köksgolvet.
Okej detta låter mer dramatiskt än vad det var.
 
MEN. Det jag egentligen vill säga är att när jag kramat mamma lite kom jag på grunden till nästan all min ångest i hela världen (förutom ormar). Tiden. Jag hatar den och den går för jävla fort. När en redan har ångest för ivägspringande tid och adderar student och "nuskaduvaravuxen" på det är det mycket att ta. Har liksom inte tagit in hela studentgrejen än. Det blev ju fort iväg på resa för min del. Så nu kommer allt.
 
Tror även att mina lite "duktiga-flickan" problem grundas mycket i tid. Typ att allt går så förbannat fort och därför bör tid ägnas åt det som är viktigt i längden dvs. skola, träning, arbete, vänner etc. Hela tiden känna att jag "borde" trots att jag kanske inte vill.
 
Och kanske är även ormar en symbol för den äckliga tiden som okontrollerat och snabbt slingrar dig iväg dit jag inte kan nå den. Vad vet jag?
 
Nä, nog om ångest. Ville bara försöka sätte ord på känslor för det hjälper något ofattbart. Puss.

Paris 2

På kvällen första dagen lagade vi pasta och tomatssås. Tillsammans med oemotståndliga vitlöksoliver och franskt vin som Fredrikas mosters man lämnat åt oss. Detta dukade vi upp på en filt som vi la ut på lägenhetens markhöga balkong. Ja ni ser ju hur myisgt det blev.

sommardagar

Idag har jag klippt mig och ätit fiskbullar på balkongen. Nu ska jag se barnfilm på bio med en jag inte umgåtts med på länge.
 
Igår köpte jag joxet ovan. Halsband, klänning, hårdonut. Tycker allt var himlans fint tillsammans.
 
Igårkväll badade jag med Maja. Vi trampade vatten och pratade tills huden var knottrig och läpparna blå. Då gick vi upp och åt vattenmelon i solnedgången.
 
Fortsätt såhär tack.
 

Paris 1

Vi bodde i Fredrikas mosters mans jobblägenhet. Fast när vi var där var den vår. Där sov vi alla tre i en dubbelsäng, lagade tomatsås och drack franskt vin.
 
Alla dagar gick vi. Upptäckte. Men fyra dagar var inte tillräckligt . Vill tillbaka nu nu nu.

tio dagar

 
Helt underbara dagar.
 
Först fyra med regnvåta Parisgator, timlånga promenader, starbuckspauser, mörklockiga fransmän, Eiffeltornet, Notre Dame, croissanter och baguetter.
 
Sedan sex med soliga Malagastränder, palmer, färgglada drinkar, dans till klockan sju på morgonen, glass, spanska, hotellrumslök och kanske lite för solbränd hy.
 
Jag kommer lägga upp bilder när de är klara och så. I ordning, för att jag älskar struktur. Puss.

hejdå

 
Imorgon åker vi. Väskan är packad, biljetterna ligger väl sorterade i en blå plastmapp och res-fjärilarna har flyttat in i min mage. Bilden ovan visar hur jag kommer se ut en dag på beachen i Málaga. Minus hatt för jag kom fram till att den tar lite för mycket plats.
 
Planen lyder:
 
Paris 17/6-21/6
Málaga 21/6-26/6
 

Ukraina 5

 
Vår sista destination var Odessa. Odessa var underbart på många sätt. Där badade och solade vi dagarna i ända och var i stort fria från skolarbete. Mmm.

alla är högt över staden

Såhär såg det ut när vi drack champagne på skinnarviksberget klockan halv åtta igår.
 
Igår var bäst. Ifall någon inte förstått tog jag alltså studenten. Är dock helt utmattad efter att ha gråtit, skrattat, gråtit, skrattat gråtandes, gråtit skrattandes osv i 24 timmar. Så idag äter jag nötter och spelar sims.

*

Jag tidsinställde ett inlägg för att just nu tar jag studenten. Och jag ser ut såhär. Plus hatten då.
Klänningen är från missguided.co.uk och det är min duktiga syster Alva som fotat.

it's all because of you

 
Idag har det gråtits. Ingen berättade för mig hur känslosam studentlunchen skulle vara. Jag hade på tal om inget på mig en paljettig klänning från nyår. (Som ej syns på bilden där jag liksom blir ett med bakgrunden.)
 
En massa versioner av "you" har spelats under dagen, bland annat en där lärarna dansar runt i en lockig peruk vilken öppnade tårkanalerna något ofattbart. Den slutade med en stjärnhimmel och texten "allt tack vare er". Tååååårar.
 
Vi har även kladdat våra namn samt "SP10CarpeDiem" på ett lakan. Det ska imorgon pryda vårt flak.

Ukraina 4

Vi var i Tjernobyl och det var coolt och vackert och nu är jag lite radioaktiv. Blev även biten av ett antal muterade myggor och det är ju en upplevelse i sig. 

(Hoppas detta är OK, Freddi. Säg till annars ♥)

Igår var det klassfest. Den ägde rum i samma lokal som vi för två år och åtta månader sedan firade haloween i för att lära känna varandra bättre. Kändes såklart vemodigt, sorgligt, dystert osv. att vara där tre år senare och veta att det är den abslout sista klassfesten SP10CD kommer att ha. Ack och ve.
 

Ukraina 3

 
Tillbaka till Kiev från Ukraina åkte vi i ett mycket annorlunda nattåg. Hela klassen låg paketerade som höns i en tågvagn som såg ut att vara från artonhundratalet. 
 
När vi kom till Kiev på morgonen var vi hemlösa ett tag pga missförstånd med hotellet så vi spenderade dagen sittandes på vår packning längs trottoarkanten. I solen.
 
Trevlig dag.

cheesecake

 
Idag har jag ägnat mig åt detta. (Recept här!) Åt nämligen en cheesecake på Majas mottagning igår som var så förbaskat god att jag var tvungen att baka en egen. Den blev inte lika oemotståndlig men nästan.
 

brus och studentmottagningar

 
Idag har jag varit på studentmottagningar hos tre personer jag en gång i tiden lekt spion i radhusområden med. Personer jag gjort pjäser med små plastdinosaurier i legorummet med. Personer jag klätt mig i paljettklänningar och mimat till schlagerfavoriter med. Tre personer jag helt enkelt varit barn med. Känns sjukt.
 
Ännu sjukare är att dessa personer kommer befinna sig på min mottagning om en vecka. En ynka vecka.
 
Pussar från en pirrig, blivande student.

tre små delar av mig dog inatt

 
Måste skriva av mig lite. Bli av med ilskan, sorgen, chocken, förtvivlan. Alla som sett game of thrones säsong 3 avsnitt 9 vet. Ska officiellt sluta se nu. Hejdå.

Okej nej det ska jag inte för det är fortfarande det bästa som gjorts.

Ukraina 2

Efter dagen i Kiev åkte vi nattåg till staden Kharkiv. Där skulle vi träffa en skolklass och filma en massa till projektet.
 
Har inte så mycket mer att säga. Det var ganska tråkigt där. :)))))))))))

andra juni

Igår dansades det. Och jag var klädd i favorittopp från bikbok plus blå kjol plus tights med nagellackade revor. Men strumpbyxorna fick åka av efter halva kvällen, passade bra eftersom att det faktiskt är juni nu.

Ukraina 1


 
Jag har alltså varit på en Ukraina-resa med min klass. Här är lite bilder från resan med start i Kiev. Eftersom att vi hade ett filmprojekt under resan fotade jag inte jättemycket, fokuserade mer på att filma liksom.
Kiev var i alla fall oväntat fint. Eftrsom att jag är så fördomsfull hade jag föreställt mig något grått och öststatigt.
 
(Obs! något är fel med mitt objektiv vilket resulterar i blurriga vänsterhörn.)


Heter Hilda, är nitton och bor i Stockholm. Här lägger jag ut mina foton och annat som faller mig in.