Melbourne

 

who the fuck anyway wants a christmas tree

 
Imorgon åker jag till Australien. Puss!

måndag

 
Hej. Är på riktigt halvt deprimerad över att travel tripen är över. Trodde ju att jag skulle få göra sånna hela tiden. Men tydligen inte. Allt är så himla oklart just nu och det suger...

Men är ju trots allt i Australien om några dagar, och det kommer ju bli fett.

someplace beautiful

 
Okej jag vet inte hur jag ska börja berätta om vår helt magiska travel trip.

Vi har åkt runt nästan hela nordön, sjungit högt till total eclipse of the heart tills alla tre var lika hesa som Bonnie Tyler och sett ett helt otroligt blixtoväder långt, långt borta.
Vi har druckit summer ale i en varm källa, diskat på mcdonaldstoaletter, lagat en himlans massa couscous, badat i en flod och spelat sällskapsspel. Vi har sovit i en kanske lite för trång camper van men som trots det blev vårt supermysiga hem i fem dagar. (Se bild 2. Hur cool??)

Det är också så mycket lättare att göra bättre ifrån sig på jobbet när man vet att en tretimmars bilresa med godis och vyer över snötäckta berg, skogar med både granar och palmer och kullar med miljontals betande får väntar.

Å jag vill bara åka på traveltrips hela, hela tiden.

Fler bilder kommer!

söndag

 
Igår hängde jag med Zarae. Kort sagt gjorde vi Auckland. Shoppade, fikade, middagade, såg the hobbit, hängde i gräset mm. När jag kommer till wellington (när jag slutat jobba) ska jag bo hos henne tillsammans med hennes fyra flatmates. Kommer bli så fett.
 
Ikväll åker jag, Hannah och Braden på äventyr i en snyggt dekorerad van. Vi reser runt i cirka fem dagar och jag kommer antagligen vara fullkomligt onåbar under den tiden. Så ni vet. PUSS.

christmas party

 
Igår var det julfest. Det var superhjältetema men jag och Dean hade missat det så vi gjorde spontana ansiktsmålningar på plats. Jag fick konturerna av en hjältemask runt ögonen och Dean någon krigsmålning. Vet inte vem han skulle föreställa men blev så bra i alla fall! Gick runt ungefär hela kvällen och berättade det stolt för alla vi passerade.

När solen gått ner gick några av oss vidare och hängde på en parkering bakom the office. Träffade bland annat Johan från Hälsingborg och Zarae från Wellington som jag ska se the hobbit med idag.
 
Kvällen slutade i door-teamets van där vi lyssnade på tyskt techno. Så bra kväll.

dag elva

Hej sorry fotar inte så mycket som jag borde men hinner ju inte! Puss!

Jag tänkte att jag skriver ungefär samma uppdatering här som jag skickat till min familj. Pga bra överblick om vad som försigår här i NZ:
 
Det är väldigt upp och ner här. Ena dagen är jag euforisk och andra dagen går inget som jag vill.  Måndagen var t.ex en mycket bra dag. Mina arbetskamrater verkar så roliga/intressanta/schysta! Fick min första sign-up ganska fort. + En gratis milkshake från en trevlig kille vars cafétoa jag lånade en massa. Fick även skjuts hem från jobbet och jag, Matt och John spenderade hela hemresan med att försöka dela ut en gratis CD till några förbipasserande bilar. Mycket underhållande att se allas förvånade miner, men ingen ville ha ”Dance&Pop”. :’(
 
Idag var en mindre bra dag.

Är jag lite sur på mina arbetsgivare. Det är lite saker som jag fått reda på via arbetskamraterna såhär i efterhand. Bland annat är målen supersvåra att uppnå. Så lät det inte under skypeintervjuerna eller på kontraktet. Då var det ”No problem at all!”. Tydligen är det ingen i vårt team som uppnår målen just nu och som ni vet får man ju inte behålla jobbet i mer än tre veckor ifall man inte klarar dem. Det visste jag ju sen innan men då tänkte jag att det skulle vara uppnåbara mål liksom...

Sen verkar inte travel tripsen vara så kul som det verkade heller. Det är tydligen mycket stressigt och BARA jobb under de resorna. Alla utgår också från Auckland vilket jag inte heller visste, trodde jag skulle få åka runt mycket liksom. Jag ska ju (kanske?) göra en sån trip nästa vecka. Också det är lite irriterande, att allt är så ostrukturerat. Jag vet inte om/när/var/hur jag ska åka i husbilen....

Men men.
Bokade biljetter över nyår till Australien så stannar där i tio dagar. FETT! Kommer hem (oj intressant att jag spontant skrev "hem" till nz. Trevligt ju!) till sista ”prov-veckan”. Får se hur den går då. Går det inte bra spenderar jag mina sista pengar på att åka runt sydön.
 
Det kanske det inte ens blir så långt som tre månader här nere, men för första gången i mitt liv nästan känner jag lite att ”vi får se.” Jag tar allt lite som det kommer helt enkelt. Rätt skön känsla.
 
Så är rätt nöjd här ändå!
 
Puss och kram skumbanan!

Auckland

 (Kvalitén?!?!?!)
 
Hej, en liten update nu då:

De första dagarna regnade det nå djävulskt här. Men det gjorde inte så jättemycket för jag var jetlagad och sov konstant i tre dygn typ.

Det är så sjukt jäkla vackert här. Auckland har supergulliga små hus och gröna kullar överallt. Stan är liksom uppbyggd av "småbyar". Mt Eden, byn jag för tillfället bor i, är så söt att jag vill äta upp den.

Det har varit lite ensamt eftersom att jag inte har jobbat på riktigt än. Börjar på måndag. 

I fredags var jag på utbildningsdag. Där lärde jag mig allt om deep sea oil drilling (big NO NO) och träffade greenpeacare. Alltså så himla mysiga människor! De sa att jag såg ut som "a swedish Arwen".

På tal om det är det värsta hobbit-hysterin här. Air new zeeland har ju en hobbit-säkerhetsvideo på flygplanen (så bäst) och frimärkerna pryds av Legolas och Gandalf. De har även en enorm dvärg-staty på flygplatsen. Sagan om ringen och deras berg verkar vara NZ’s stoltheter. (De har en dag i kalendern som heter ”love-your-montain-day”. Så underbart.)

Det jag gjort hittills är bara en massa praktiska saker min arbetsgivare bad mig ordna. Telefon, IDR-nummer, bankkonto osv osv. Så har inte varit med om några superäventyr direkt. Förutom att jag satte mig på fel buss idag och åkte runt halva stan.

Jag bor just nu på ett hostel med en massa annat resefölk. Jag delar rum med tre andra tjejer. Det verkar trevliga men jag ser mig inte hänga med någon på hostellet eftersom att alla är typ 30+ och dricker öl på verandan klockan ett på dagen. Höppas på atbetskompisar istället. :’)

Är så sjukt taggad på att börja jobba på riktigt! Träffa fölk, prata om alla viktiga grejer som greenpeace står för och åka husbil nästa vecka!

Hörs snart igen, puss puss!

17 033 kilometer

 
Hejdå. Hörs från andra sidan jordklotet.


Heter Hilda, är nitton och bor i Stockholm. Här lägger jag ut mina foton och annat som faller mig in.