Auckland

 (Kvalitén?!?!?!)
 
Hej, en liten update nu då:

De första dagarna regnade det nå djävulskt här. Men det gjorde inte så jättemycket för jag var jetlagad och sov konstant i tre dygn typ.

Det är så sjukt jäkla vackert här. Auckland har supergulliga små hus och gröna kullar överallt. Stan är liksom uppbyggd av "småbyar". Mt Eden, byn jag för tillfället bor i, är så söt att jag vill äta upp den.

Det har varit lite ensamt eftersom att jag inte har jobbat på riktigt än. Börjar på måndag. 

I fredags var jag på utbildningsdag. Där lärde jag mig allt om deep sea oil drilling (big NO NO) och träffade greenpeacare. Alltså så himla mysiga människor! De sa att jag såg ut som "a swedish Arwen".

På tal om det är det värsta hobbit-hysterin här. Air new zeeland har ju en hobbit-säkerhetsvideo på flygplanen (så bäst) och frimärkerna pryds av Legolas och Gandalf. De har även en enorm dvärg-staty på flygplatsen. Sagan om ringen och deras berg verkar vara NZ’s stoltheter. (De har en dag i kalendern som heter ”love-your-montain-day”. Så underbart.)

Det jag gjort hittills är bara en massa praktiska saker min arbetsgivare bad mig ordna. Telefon, IDR-nummer, bankkonto osv osv. Så har inte varit med om några superäventyr direkt. Förutom att jag satte mig på fel buss idag och åkte runt halva stan.

Jag bor just nu på ett hostel med en massa annat resefölk. Jag delar rum med tre andra tjejer. Det verkar trevliga men jag ser mig inte hänga med någon på hostellet eftersom att alla är typ 30+ och dricker öl på verandan klockan ett på dagen. Höppas på atbetskompisar istället. :’)

Är så sjukt taggad på att börja jobba på riktigt! Träffa fölk, prata om alla viktiga grejer som greenpeace står för och åka husbil nästa vecka!

Hörs snart igen, puss puss!

Kommentarer
Postat av: nora

spännande!!!!!!!!

Svar: mmmmhmmmm *snaps*
Hilda

2013-12-08 @ 10:46:57
Postat av: iris

dör va vackert! det kommer att bli grymt!

Svar: Å vet! <333
Hilda

2013-12-10 @ 13:39:53
URL: http://irisnilsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Heter Hilda, är nitton och bor i Stockholm. Här lägger jag ut mina foton och annat som faller mig in.